Основи малювання та дизайну нігтів

воскресенье, 11 сентября 2022 г.

Класифікація видів манікюру


Існують дві основні класифікації видів манікюру

· за способом  розмякшення  кутикули

·за способом видалення кутикули

Класифікація видів манікюру за способом  розмякшення  кутикули :

•мокрі

•сухі

Мокрі види манікюру це ті види при яких для розмякшення кутикули(мацерація)використовується вода.

Мацерація процедура не нова і добре відома багатьом жінкам. Слово «мацерація» походить від латинського слова maceratio, що дослівно перекладається як «розм’якшення, розм’якшення». Дійсно, під час проведення мокрого манікюру відбувається розм’якшення огрубілих ділянок шкіри, кутикули.

Переваги мокрих видів манікюру

•Відносно недорога вартість. Для процедури вам знадобляться лише, вода температурою 39-40 градусів Цельсія і ванночка.

•Мінімальна витрата часу. Мокрий манікюр - досить швидка процедура.

•Якщо кутикула досить сильно наросла або давно не проводилася обробка нігтів,є значні огрубілості це єдиний спосіб привести руки в порядок.

•Мацерація практично не має обмежень та потипоказань і підходить більшості клієнтів.

Недоліки мокрих видів манікюру

•Більша вірогідність занесення інфекцій,тому що хвороботворні мікроорганізми можуть знаходитися в воді

•Не підходить для клієнтів на шкірі яких є відкриті рани

•Проникає в глибокі шари шкіри тим самим є більш травматичним для шкіри

До мокрих видів манікюру при яких для мацерації використовують воду відносять: гігієнічний обрізний манікюр, спа-манікюр

Сухі види манікюру це ті при виконанні яких не використовують воду.Ороговілості та кутикулу обробляють або сухим або для розм’якшення використовують кератолітики.

До сухих видів відносять : європейський необрізний та апаратний манікюр.

Класифікація видів манікюру за технікою виконання.

Завдяки різноманіттю інструментів, засобів, технологій, призначених для проведення манікюрних процедур види манікюру також класифікують за способом обробки кутикули:

·            обрізний,

·            необрізної

Всі клієнти  різні, вони мають різні уподобання. Їх руки і нігті відрізняються, і процедури догляду за ними також можуть бути різними. Одні вважають за краще проводити видалення кутикули, інші - вибирають виключно необрізний манікюр. Для того щоб правильно вибрати тип процедури необхідно дізнатися, чим вони різняться між собою.

Обрізні види.

При обрізному манікюрі кутикула зрізається,а ороговілості видаляються за допомогою ріжучих інструментів.

Переваги

•Дозволяє привести до ладу навіть руки у запущеному стані

•Низька собівартість

Недоліки

•Можна легко травмувати шкіру

•При погано оброблених інструментах занести інфекцію

Найчастіше для розм'якшення шкірки при обрізних видах манікюру використовують воду .

Необрізні види манікюру

Це ті види манікюру при виконанні яких для обробки ороговілостей та видалення кутикули не використовують ріжучі інструменти.До необрізних видів відносять апаратний манікюр, коли кутикула та ороговілості обробляються за допомогою фрезера з набором різних фрез. Ще один  різновид  необрізного манікюру - європейський. В цьому випадку кутикулу не обрізають, таким чином забезпечуючи максимальну безпеку процедури. Шкіру навколо нігтьової пластини та кутикулу відсувають за допомогою апельсинової палички.

Регулярне виконання необрізної манікюру сприяє тому, що шкірка поступово перестає наростати і приймає необхідну форму.

Види манікюру:

Гігієнічний манікюр відноситься до мокрого обрізного виду. Мокрий – тому що для розм’якшення кутикули застосовуються водно-лужні ванночки, обрізний  - тому що використовуються різальні інструменти для видалення кутикули.

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhsPnThq4OfQ68_4BGBSPeNSJFgFkGt9icw-lc5TblGgm9OljluS50PhNkjeK1SYPIG7UnggEqic-k_slwMKZzDL8zCi5CmL576jgDgzGPR7eFleM-RPeBGbQaW3sMzNpB6ACZfIzWLa0ypWxavUSKNu7K2OyJq-ibPubv7ZVk_0QOHfWU1j7WFSsl-=s320Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhlMOhMYhcmKKWibOG4DAbbNS8KTNWtpMQpViAsGYOuH-o46EE8rDr_wUxrtgUCMXGZ-Qn10AHgvlIb7HMx5GnNBhk2nyxH7UfmPvw1zBTEcEoMO8QAF7Bp-h_056liN7ZMYRGyg2dxUezFcWUlzCcdYQ3ePF2GRRrsfTzuXRIT5VRPCP8ShLq69pkJ=w206-h160


                                                                                                                                         Такий вид манікюру підходить для тих:



* у кого від природи дуже щільна, збільшена кутикула;  

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhPrmfb5GD17DudzQpl2WwZON4RzbS-Wajwvmyc87ofep5ITSEnN_l9QkGLOJT1QLwaQHNLernvuaab6MIjF3UPvDnK3BXq4vgKkQicGAK-_29CHKjyE-G0s95THCryG-InrC7fdZAdnduwu1u7vB62jh2h4a6UQR52CS9NGCnNNZZimvWvdv2tTVEb=w276-h171



* також дана методика може застосовуватися тими жінками, які давно не доглядали за руками і не видаляли кутикулу;

* у чоловічому манікюр використовується саме обрізна технологія видалення кутикули.

Особлива технологія виконання класичного манікюру дає безліч переваг:

* Цей вид манікюру дозволяє впоратися навіть з сильно загрубілою, ороговілою кутикулою, яку не можливо якісно прибрати за допомогою інших видів манікюру.

* Завдяки класичному манікюру можна швидко привевести запущені руки в порядок.

* Ефект від такого манікюру зберігається надовго. Досить робити процедуру раз 1-2 тижні.

* Цей вид манікюру краще за інші підходить для більш щільної шкіри чоловічих рук.

* Вартість процедури класичного манікюру цілком доступна.

 

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg6fu1UVAhxLG4I4uids_KbjLOi97thU4PkEeJcqfJdZ1x3hzNPgIZhCKJQyLKc--wv-M_8XllTtRy6G3LoE3_QKokdV3LesnmwL7cy29l3c4PR-uvGlw8t9D2jBe0V45U0OiIib6unG612wVfNUI14fyaFml3FigARbrU9tcoIi86c9RsEKgly5z0O=s320



Головний недолік – це ризик пошкодження кутикули і тканин навколо нігтя, що може привести до проникнення інфекції і запалення. Саме тому необхідно дотримуватись правил санітарії та знезараження інструментів, а ще відпрацювати навички безпечного вирізання кутикули.

 

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEj1WDUET0ngNjTjZLieVgEQVADcopAT4mflRT_3DSbJZZZ7zDAcBCf_zCdUsEv8mjq8P9BoqCTeHFSbb980DntNh8Vj-oVjs2bkhmE7gIEBtNXB4cH2xp1rePxIRvmlr9_z8JGTjxZE31qUBolQMxKupbAtBAoHgKOqb8ZUwwLqNRP5FCq6Smft4F4W=s320

Апаратний манікюр

Описание: https://thepilochki.ua/image/catalog/apparatnyj-manikyur-dlya-nachinayushhih-do-5.jpg

Все частіше жінки вибирають для догляду за нігтями апаратний манікюр. Ця процедура проводиться в салонах і передбачає використання спеціального приладу(фрезера) з різними насадками(фрезами). Апаратний манікюр дозволяє обробити нігті швидко, якісно і зберегти результат надовго. Підбираючи насадки майстер справляється і зі зняттям гелевого покриття, і зі шліфуванням шкіри.

Європейський манікюр

 

Зараз європейський вид манікюру знаходить усе більше шанувальників і шанувальниць в Україні. Такий спосіб обробки нігтів – м'якший, небезпечний.

Європейський манікюр часто називають необрізним. Під час його проведення не використовуються манікюрні ножиці або накожиці для видалення кутикули. Вона обробляється спеціальним кератолітичним засобом «ремувером». Після цього її відсувають за допомогою апельсинової палички або пушера. 

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiVOSU4TdqnFgyTW_NdlQncSrWkQ28DxK8XJ0IQYIvuAO-LqliV2ANYfs2SEkvz5bCKJWUEYc36WYJ6-ML7cP9I0s3kWcS80VLixetgMLR3CzzzZqe2BmUl7YFljxi4LT-kN9JwsVYDYrp9EVfws2v1V_7Ld5qEzw-op8LXLYA2CEdP5i99wrH8Zj91=w251-h251Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiEc11s0z0JkmBl0w2uFSupg5d_sVRS1wqFg33g-gBLO7NAgtWaCG6VvnKhaaO734bZAbAutDlBcA0zMnl0c9bRaX_jAfRl42h6Wf3mFku4bxTYEnZu_awlBOiJ8GZ_Ljmw88ZH3yfvQwMFYJhnoJ7WBAR8qGSe1NtcnJnFKk7TOPL-PrMz7tLHobXN=w289-h224


Головна перевага європейського манікюру – його низька травмонебезпечність, абсолютна безболісність та безкровність, а також безпека висушування шкіри, оскільки не використовуються водно-лужні ванночки.  Майстер не застосовує ріжучих інструментів під час процедури. Порівняно з класичною обрізною технікою немає опухання і тріщин кутикули, відсутній ризик зараження. Також можна уникнути випадкових глибоких травм нігтів від інструментів, мікро-кровотеч і можливого болю.

Водночас варто зауважити, що наведені вище проблеми трапляються лише, якщо майстер не професіонал і має недостатній досвід роботи в цій сфері, а також через погану дезінфекцію та стерилізацію в манікюрному кабінеті.

Важливий «плюс» європейського манікюру – економія часу на догляд за руками. Ще одна, не менш суттєва його перевага, – сповільнення росту кутикули. Це в прямому сенсі позначиться на руках. Вони виглядатимуть молодшими і ніжнішими.

Європейський вид манікюру радять людям, які мають дуже тонку та ніжну шкіру, близьке розташування кровоносних судин. А також тим, у кого незаросла або неяскраво виражена, тонка, суха кутикула.

Досягнути бажаного ефекту від одного застосування даного виду обробки нігтів майже неможливо. Перші процедури пом'якшують лише верхні шари кутикули. Але після кожної наступної вона стоншується і стає м'якішою. Результат помітний уже після третьої-п'ятої процедури. Необрізний манікюр можна робити раз на тиждень. Для закріплення досягнутого ефекту слід регулярно повторювати процедуру.

СПА манікюр

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiMmZ5yZdaa6akT73m1I9YbN5zZTeMVh_iDfypthZg3SXGmMZMJGBhfa-BozIUy3h1ADaXDiNdBV5hvbO74XbGJkIu-MMAQzlHVo4SA3Sti2IiaKfUHkeS4vmwEhg_YkE4B67a6cAxT_d2oPvB7Ca3LL3A1AtZNP6mrQk-Dd2_L2nq6yj_0lqUMEvFa=w326-h243



SPA манікюр – це комплекс процедур направлених на відновлення й омолодження шкіри рук і нігтьових пластин,за допомогою спеціалізованих,професійних косметичних засобів.

SPA манікюр це завжди мокрий вид манікюру і в залежності від стану кутикули може бути обрізним або не обрізним.

SPA манікюр включає в себе всі процедури, які мають унікальний відновлюючий і  омолоджуючий ефект.

 Рекомендується як окрема процедура для клієнтів з ламкими, сухими нігтями с, або після зняття штучних нігтів. При регулярному виконанні SPA манікюру результат - це доглянуті руки, додасть шкірі незвичайну м'якість, збереже їх молодість, покращитися стан нігтів: тонкі нігті стануть краще рости, перестануть розшаровуватися і ламатися, кутикула буде рости повільніше, а про сухість і лущення ви точно забудете.

 

Така процедура може проводитись в окремому кабінеті де є можливість відпочити і не відволікатися від сторонніх звуків та рухів.

При SPA догляді майстер підбирає косметичні препарати відповідно до стану шкіри та нігтів індивідуально для кожного клієнта. Для виконання процедури використовуються тільки косметичні засоби на основі натуральних компонентів, які з легкістю можуть вирішити такі проблеми як:

-          Пігментація шкіри

-          Зморшки, дряблість шкіри

-          Сухість, почервоніння

а також:

-          створити ефективний захист від зовнішнього впливу.

 

Описание: https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgBwPSTUGKUswUJCg8nldkQ_MC49UHEnfIWh09P4nv3l52jecUgpoQcqd9FfNome_QVyQUgnPqXS_FD-sc7jp4gHwrGsxeD2ml4Wh50blYIbbOsYe-uWEgWXrRgSUNs2Uwv7CDt3o2foGxSS9TcGriHDiQRyMRUDAa2MTrTBPdEKOeeZCKgqfEh7bHA=s320



·  Якщо проводиться комплекс процедур в косметологічному салоні, досвідчений косметолог оцінить стан шкіри, нігтьових пластин і правильно підбере відновлюють склади. При самолікуванні можна помилитися з косметикою або проведеними діями. Це може привести до виникнення ускладнень.

·  Абсолютна безболісність проведених дій. Багато косметологічні процедури відштовхують дівчат з-за своєї хворобливості (хімічний і механічний пілінг, глибока очистка методом ін’єкції).

·  Завдяки проведенню розслабляючого масажу, можна відпочити, отримати задоволення, зняти м’язове напруження.

·  Очищення і додаткова підживлення дозволяють швидко покращити стан епідермісу, позбутися від ламкості і розшарування нігтьових пластин.

·  Додатково до масажу, очищення та підживленні корисними мінералами, досвідчений косметолог зробить красивий манікюр.

·  Правильно зроблений розслабляючий масаж дозволяє зняти головний біль, знизити тиск, поліпшити загальний стан організму.

Однак, при такій кількості позитивних сторін, існують певні мінуси:

·  Тривалість комплексу процедур. Не кожна дівчина може дозволити собі виділити до 2-х годин вільного часу в день.

·  Дорожнеча при проведенні відновлення і очищення в косметологічному салоні.

Гігієнічний обрізний, апаратний ,європейський та СПА манікюр це чотири основні види сучасного манікюру, але також існують і їх різновиди.Так у гігієнічного обрізного можна виділити такі підвиди як жіночий та чоловічий,а до різновидів СПА манікюру відносять гарячий та японськиі манікюр.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Шкірні антисептики: види, особливості та рекомендації щодо вибору Загальний розділ Турбота про чистоту рук – базовий елемент повсякденної ...